-
Wil jij jouw iPhone beschermen? Ik geef 10 handige tips!
Hoe kun jij het beste jouw iPhone beschermen? Ik vertel je 10 tips die niet enkel gaan om het fysiek beschermen tegen schade, maar ook op basis van security en privacy! Maak jij al gebruik van deze tips om je iPhone optimaal te beschermen?
Jouw iPhone beschermen
Ik gebruik al jaren een iPhone! Ooit ben ik eens overgestapt naar de Sony Xperia, maar ik ging toch weer terug naar iPhone. Momenteel heb ik de iPhone X en daar ben ik helemaal happy mee. Voorheen had ik de iPhone SE. Welke telefoon heb jij?
De eerste bescherming van je telefoon waar jij aan denkt is wellicht in de vorm van fysieke bescherming: een hoesje of een screenprotector. Maar tegenwoordig is het beschermen van je privacy hot topic. Daarom geef ik ook handige tips om jou iPhone te beschermen op het gebied van privacy! Als ik mijn mijn mobiele gedrag namelijk vergelijk met 5 jaar geleden, of langer, dan is er heel wat veranderd. Zo kun jij je pasjes opslaan op je telefoon en betalen met je mobiel. Je maakt binnen no-time een ‘tikkie’ aan om aan vrienden en/of familie te sturen. Ikzelf koop ook online bijvoorbeeld kleren of ik bestel mijn boodschappen via de Picnic app. Kortom: mijn mobiel gebruik ik voor heel veel zaken: dus die moet ik goed beschermen!
10 beschermingstips voor jouw iPhone
- 1. Een veilige internetverbinding.
Ga eens bij jezelf te rade: hoe vaak log je bij een publieke plek in? Ik vaak! Als ik ergens ben, dan check ik meteen of ik gebruik kan maken van gratis Wifi. Zo doe ik dat bijvoorbeeld wekelijks bij mijn sportschool. Echter is dit niet veilig en mensen met slechte bedoelingen kunnen hier misbruik van maken. Tip: gebruik daarom een VPN verbinding. Dit is een app die je kunt installeren en zo creëer je een privé-beveiliging omtrent je internetactiviteiten. Naast een VPN verbinding is het ook raadzaam om een virusscanner te installeren. Lees hier meer over verschillende antivirus-apps. - 2. Is jouw telefoon voorzien van de laatste update?
Apple heeft met regelmaat een update. Ik probeer deze dan ook altijd meteen te installeren zodra ik de melding krijg. In zo’n update is de beveiliging ook meegenomen. Het is dus zaak dat je de nieuwste update installeert zodat je beschermt bent tegen inbraakpogingen. Ontvang jij geen melding? Je kunt dit instellen bij instellingen – algemeen – software update – automatisch updaten. Voor zo’n update moet je wel verbonden zijn met een wifinetwerk. - 3. De iCloud-sleutelhanger.
Voorheen maakte ik hier maar weinig gebruik van, maar nu probeer ik het zo vaak mogelijk te doen. De iCloud sleutelhanger maakt voor jou unieke wachtwoorden aan die moeilijk te kraken zijn. Vaak gebruik je hetzelfde wachtwoord op elke plek, wat natuurlijk helemaal niet veilig is. Die unieke wachtwoorden zijn vaak onmogelijk om te onthouden, maar dat doet de iCloud wachtwoord sleutelhanger voor jou! De iPhone geeft je dan een seintje als jij wilt inloggen om het opgeslagen wachtwoord uit de sleutelhanger te gebruiken. - 4. Hoesje/ screenprotector voor je telefoon
Een hoesje of screenprotector, wie heeft het nu nog niet voor zijn of haar telefoon? Het is echt het eerste wat ik koop bij een nieuwe telefoon, want ik ben zelf echt te lomp voor woorden. Ik zie mezelf alweer vloeken bij het vallen van mijn telefoon: ‘ Mieke, echt, dit is ZO DOM’. Voor mijn iPhone X heb ik nu drie verschillende hoesjes, zodat ik wat kan afwisselen. Voorheen had je maar weinig keuze en kwam je al snel uit bij een zwart of een doorzichtig hoesje. Nu heb je zoveel aanbieders voor hoesjes! Niet enkel voor de iPhone, maar je hebt ook beschermende hoesjes voor de Samsung Galaxy S20, OnePlus 8T, Oppo Reno 4 of de Huawei P Smart. Zelf maak ik het meest gebruik van een hoesje met een telefoonkoord. - 5. Tweefactor authenticatie
Die iCloud sleutelhanger is heel handig, maar je wilt natuurlijk niet dat mensen überhaupt toegang krijgen tot je telefoon, want dan heeft de bescherming van de sleutelhanger ook geen nut meer. Een stap die je daarvoor maakt is de tweefactor authenticatie. Als je dat instelt, dan moet je een vertrouwd apparaat gebruiken om je aan te melden bij een nieuw apparaat. Wanneer ik bijvoorbeeld op een andere computer of laptop wil inloggen met mijn Apple-ID, dan ontvang ik een code voordat ik kan inloggen. Zonder die code kan een hacker niets, dus als je dit nog niet ingesteld hebt: zeker doen! Dit stel je in bij instellingen – klik op je eigen naam, in mijn geval Mieke – dan wachtwoord en beveiliging – twee-factor-authenticatie instellen.
Hoe staat het tot zover met deze 5 tips? Pas jij ze allemaal al toe?
- 6. Locatievoorzieningen
Wil jij dat je apps altijd toegang hebben tot je locatie? Als het antwoord daarop nee is, dan kun je bij instellingen – privacy – locatie instellingen elke app wel of geen toegang geven tot je locatie. Je hebt verschillende keuzes: nooit, vraag volgende keer, bij gebruik van app en altijd. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om de ‘exacte locatie’ aan of uit te zetten. Als je die uitzet dan kan de app je locatie alleen bij benadering bepalen. - 7. Reclamebenadering
Wist je dat je ook een optie hebt met ‘reclamebenadering’? Bij instellingen – privacy – reclame kun je aan of uitvinken om reclametracking te beperken. Dat wil zeggen in hoeverre reclamebedrijven jou mogen volgen. - 8. USB accessoires uitschakelen
In de update van iOS12 zat een nieuwe veiligheidsoptie waarmee je USB accessoires kunt uitschakelen. Wat schiet je hiermee op, denk je misschien? Als je telefoon bijvoorbeeld gestolen is, kunnen ze een apparaatje aansluiten waarmee ze je pincode kunnen kraken. Als je de optie ‘USB accessoires’ uitschakelt, kunnen ze dat eigenlijk niet. USB-accessoires worden geblokkeerd als jouw iPhone of iPad langer dan een uur niet is ontgrendeld. Als je binnen dat uur je telefoon hebt ontgrendeld, dan kan dat nog wel. Maar het is een extra veiligheidsoptie, die ik zeker gebruik. Je moet deze dus op grijs zetten. Je vindt de instelling bij Face ID en dan onderin staat een kopje met ‘USB accessoires’. - 9. Wijzig je toegangscode
Uit hoeveel cijfers bestaat jouw toegangscode? Voorheen was dit standaard 4, maar nu kun je ook voor 6 cijfers kiezen. Ik heb het al ingesteld staan op 6, jij ook? Dat doe je bij instellingen – face id – wijzig toegangscode – toegangscodeopties. - 10. Activation Lock + Find my iPhone
Wellicht ben je al bekend met Find my Iphone wanneer je je telefoon kwijt bent of dat hij gestolen is. Voorheen konden kwaadwilligen gegevens wissen en je telefoon herstellen waardoor het onmogelijk was om het toestel te volgen. Activation Lock heeft daar verandering in gebracht! Hiermee kunnen dieven je gegevens niet opnieuw instellen zonder je Apple ID en wachtwoord te weten.
Dat waren mijn 10 tips om je Iphone te beschermen! Kun jij bij elke tip een check vinkje zetten? Dan ben jij al goed bezig om je Iphone te beschermen. Heb jij zelf nog tips om je telefoon te beschermen?
Liefs, Miek
oktober 27, 2020 / Mieke / 9
Categories: Lifestyle
Marula Shampoo en Conditioner Africa Organics Kneipp Goodbye Stress review badschuim en geurstokjes
9 thoughts on “Wil jij jouw iPhone beschermen? Ik geef 10 handige tips!”
Geef een reactie Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
- 1. Een veilige internetverbinding.
Privacyoverzicht
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Ik heb een Huawei. Die bescherm ik met zo’n plasticje op het scherm en een bookcase hoesje.
Ik geloof dat mijn iPhone en ik nog wel wat verbetering hieruit kunnen slaan! 😉
Dank voor de tips! Ik bescherm mijn iPhone al goed zie ik 🙂
ik bescherm mijn iphone goed zo te zien en hij is ook krasvrij nog na anderhalf jaar
Wat een handige tips! Ik heb inderdaad mijn pasjes op mijn telefoon staan, Met face-id komt er gelukkig niet makkelijk iemand in mijn telefoon.
Ik heb altijd een vrij duur hoesje van Otterbox en een glas screen protector, want anders ie ie binnen de kortste keren kapot.
Ik wist helemaal niet dat het een optie was om 6 nummers te kiezen in 0laats van 4! Ik kan wel behoorlijk veel afvinken op je lijst gelukkig
Dit is een mooie complete lijst. Daar heb ik als iphone gebruiker zeker wat aan.
Ik heb een Huawei, maar gebruik zeker niet alles in dit lijstje.