-
Nivea Crème review -verzachtend en vochtinbrengend
Het bekende blauwe blik met Nivea Crème: wie kent het niet? Een blik wat wellicht standaard in ieder huishouden in een lade of kastje ligt. Onmisbaar voor jou en de mensen om je een. Gebruik jij de Nivea Crème al?
Nivea Crème review
Wie is er niet groot mee geworden?
Dit iconische product verzorgt je van top tot teen en is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud en voor dagelijks gebruik. Ik heb echt al jaren geleden kennis gemaakt met dit product, omdat het altijd standaard in de lade lag bij mijn ouders. Als ik een droog plekje had, dan wist ik waar ik moest zijn: in de lade bij de Nivea crème.Wist je dat het al meer dan 100 jaar bestaat?
Deze rijke en intensieve verzorging bevat een hydraterende water-in-olie formule en dat zorgt voor een soepele en zachte huid. Het geeft jouw huid de bescherming en verzorging die het nodig heeft en is bovendien dermatologisch goedgekeurd.
Is nivea crème goed voor je gezicht?
Op de vraag: ‘waar kun je Nivea crème voor gebruiken’? kan ik antwoorden: je lichaam en gezicht. Met een kleine sidenote: ik zou wel goed kijken wat voor huid je hebt. Er zitten behoorlijk wat vette ingrediënten in deze crème en dat zou ik het zeker niet aanraden als je al een vette huid hebt. Nivea heeft hartstikke veel producten die wel geschikt zijn als gezichtsverzorging, zoals de cellular-, vital-, q10-, essentials- en pure & natural lijn.
Kijk sowieso altijd goed naar de ingrediënten, want je kunt zomaar allergisch zijn voor een bestandsdeel. Je wilt natuurlijk niet dat de huid van je gezicht gaat schilferen of dat er eczeem ontstaat. Bekijk hieronder de ingrediënten lijst!Ingrediënten
Wat zijn dan de ingrediënten van dit o zo bekende blauw potje?
Aqua: water.
Paraffinum Liquidum: een goed bestandsdeel, want het is vocht inbrengend en werkt verzachtend.
Cera Microcristallina: een minerale olie die vaak terugkomt in verzorgingsproducten. Het geeft een beschermd laagje over je huid. Hierdoor ben je minder gevoelig voor uitdroging.
Glycerin: komt vaak voor in huidverzorgingsproducten en is staat om vocht in de huid vast te gouden en aan te trekken. Glycerine zorgt voor hydratatie van de huid en wordt makkelijk opgenomen. Het bindt zich aan water zodat je huid minder vocht verliest.
Lanolin Alcohol: staat ook wel bekend als wolalcohol. Het is een vet wat voorkomt in de vacht van een schaap en dit vet beschermd je tegen invloed van het weer. Let hiermee op want als je allergisch bent kun je contacteczeem krijgen. Het wordt vaak aan producten toegevoegd om het smeerbaar te maken. Het is niet direct een slecht ingrediënt, want soms wordt het ook voorgeschreven door de arts omdat het in bepaalde producten wordt verwerkt zoals medicinale crèmes.We zijn er nog niet..
Paraffin: dit is ook een soort vet wat gemaakt van minerale olien. Het is een behoorlijk bewerkt product, dus natuurlijk is het niet echt. Het is een geur- en kleurloze stof wat zorgt voor een soepele en zachte huid. Het sluit in principe je huid af, denk maar aan een paraffine badje tijdens een manicure.
Panthenol: staat bekend om zijn vermogen om vocht aan te trekken. Het is een vorm van provitamine B5 en het wordt een alcohol genoemd omdat het tot de OH-groepen behoort. In tegenstelling tot andere soorten alcohol, heeft Panthenol een herstellende en kalmerende werking. Vooral fijn bij een geïrriteerde en droge huid!
Magnesium Sulfate: ook wel bitterzout genoemd, is een magnesiumzout van zwavelzuur. Het staat bekend om de laxerende en ontspannende werking en hiermee kun je je huid exfoliëren.Last but not least..
Decyl Oleate: een product wordt goed smeerbaar hiermee en het geeft de huid een gladde, soepele en zachte uitstraling.
Octyldodecanol: een verzorgende en hydraterende stof, wat zorgt voor een zacht gevoel en het vocht in de huid wordt behouden.
Aluminum Stearates: dit is een aluminiumzout, een wit poeder, wat werkt als antikloddermiddel en kleurstof.
Citric Acid: een organisch zuur wat komt van een citroen, mandarijn, limoen of sinaasappel. Het is een natuurlijk antioxidant en conserveermiddel.
Magnesium Stearate: een magnesiumzout afkomstig van stearinezuur. Stearinezuur is een verzadigd vetzuur dat in plantaardige en dierlijke oliën en vetten voorkomt.en de geurstoffen:
Limonene: ruikt naar citrusvruchten.
Geraniol: ruikt naar rozen.
Hydroxycitronellal: deze heeft een frisgroene geur (heeft wat weg van lelietje-van-dalen).
Linalool: deze kom je vaak tegen in kruidenplanten en bloemen. Het ruikt lichtjes naar lavendel.
Citronellol: komt veel voor in planten (geranium, roos en citroengras)
Benzyl Benzoate: een conserveer- en oplosmiddel. Ik ga er van uit dat het gaat om de natuurlijke variant, dat wordt gewonnen uit etherische oliën.
Cinnamyl Alcohol: dit is een bleekgele vloeistof wat ruikt naar hyacinten.Is Nivea crème goed voor je huid?
Als ik de ingrediënten lijst bekijk, zie ik niet veel ‘slechte’ bestandsdelen. Nogmaals, kijk altijd naar de ingrediënten voordat je iets op je huid smeert. Ik ervaar de crème altijd als een prettig product, vooral voor mijn handen. Voor mijn gezicht zou ik het nooit gebruiken, daar heb ik speciale gezichtsverzorging voor. Maar heb je ergens een droog plekje? Dan zou ik zeker de crème erbij pakken!
Hydrateer jij je huid voldoende? Uit onderzoek is gebleken dat 66% van de Nederlands dagelijks geen body producten meer gebruikt!
Het is zo belangrijk om tijdig jezelf in te smeren. Dit blauwe blikkie is ideaal omdat je het kunt gebruiken voor droge lippen of droge plekjes, maar ook als voeten- en handcrème. Eigenlijk van alles, echt een all purpose crème!
Wat kost de Nivea crème? De Nivea crème is te verkrijgen in 75 ml, 150 ml en 250 ml bij onder andere Kruidvat en Etos.
Gebruik jij dit bekende blauwe blik Nivea crème al?
Liefs, Miek
maart 9, 2022 / Mieke / 0
Categories: Beauty
Leuke dingen om thuis te doen 25 tips IK Skin Perfection Re-Hydrating en Re-Newing Oil Review
Privacyoverzicht
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.