-
Het beste restaurant in Rotterdam + winnaar van Entree Awards!
Benieuwd naar het beste restaurant in Rotterdam wat ook nog eens in de prijzen is gevallen tijdens de Entree Awards? Ik ga je het restaurant laten zien en ik waarschuw je alvast: je wilt meteen een plekje reserveren na het lezen van dit artikel.
Ontdek het beste restaurant in Rotterdam
Ik moet jullie meteen even wat bekennen: het restaurant ligt niet in hartje Rotterdam, maar buiten Rotterdam in Hendrik Ido Ambacht. Maar vanuit de stad ben je binnen 20 minuutjes rijden bij dit restaurant, dus het is erg dichtbij! En ik ga je verklappen: het is zeker de moeite waard!
Ik vind het niet alleen het beste restaurant in Rotterdam, maar ze hebben in november 2023 de felbegeerde Entree Award gewonnen in de categorie: Best New Dine & Drink Concept. Hoe tof is dat! Het is dus ook bewezen door een jury dat ze het beste restaurant zijn, want ze zijn als best beoordeeld.
Het winnende restaurant, Kita in Hendrik Ido Ambacht, heeft de felbegeerde Entree Award gewonnen in de categorie ‘Best New Dine & Drink Concept’. Ze zijn bekroond vanwege de uitmuntende keuken, metropolitische ambiance en de perfecte balans tussen comfort en luxe. Het restaurant, genoemd naar het Japanse woord voor ‘noord’, weerspiegelt zijn naam door de aanwezigheid van een rivier die langs het terras stroomt. Het menu biedt een scala aan internationale gerechten, met een knipoog naar de verfijnde Japanse keuken. Zowel de smaakbeleving als de presentatie krijgen hierbij de uiterste zorg. Zodra je het restaurant zie je een prachtig ingericht restaurant met aandacht voor de details. De service is uitmuntend en je gaat zeker culinair genieten!
Restaurant KITA: een top restaurant in Rotterdam
Zodra je het restaurant binnenloopt zie je niet alleen een prachtig ingerichte plek, maar wat mij meteen opvalt is de wijnkamer. Wat een juweeltje! Daar zijn menig wijnliefhebbers jaloers op. Je ziet ‘m hierboven. Heel leuk om met een klein gezelschap te eten met al die prachtige wijnen om je heen.
Barry van Wilgenburg is de Executive Chef/ Managing Partner bij KITA en brengt maar liefst 15 jaar ervaring mee vanuit zijn rol als executive chef bij The Harbour Club. Onder zijn leiding is het keukenteam van KITA tot ongekende culinaire hoogten gestuwd en daarom is het echt een top restaurant in Rotterdam. Aan de andere kant van de ervaring staat Peter de Ruiter, de restaurantmanager. Met zijn jarenlange toewijding aan de Willaerts Group, waar hij eerder al schitterde bij restaurant Le Barrage te Alblasserdam, staat Peter garant voor de onmiskenbare gastvrijheid die gasten gewend zijn.
En dan nu: de prachtige en lekkere gerechten van KITA in Hendrik Ido Ambacht
Nu jullie weten wie KITA is en waarom ze een prijs ontvangen hebben, gaan we over tot het eten en drinken: niet geheel onbelangrijk. Met deze foto’s krijgen jullie een duidelijk beeld wat jullie kunnen verwachten. Echt, ga hierheen! Zodra je binnen bent vergeet je alles om je heen en geniet je van het eten en drinken, je gezelschap en de ambiance.
We starten onze avond aan de bar met een overheerlijke pornstar martini. Anders dan dat je misschien gewend bent zoals je aan de foto ziet, maar man man man: wat lekker. Champagne Espuma en Maracuja Caviar, dat maakt het al een feestje.
Mijn vriend is dol op oesters en nam dat als starter aan de bar. De beste die hij ooit heeft gehad zei hij. Liefde gaat door de maag, niet alleen bij mannen, maar ook bij mij. Ik was toen erg benieuwd wat we nog meer konden verwachten. Zie hieronder de foto van de oesters. Normaal krijg je er drie, maar mijn vriend wilde er maar 2, omdat ik niet van oesters houd. KITA heeft een ‘oesterij’ van drie of 6 stuks met verschillende toppings. Je krijgt een topping met watermeloen & rode peper, basilicum sorbet & komkommer en gember en sereh.
Shared dining gerechten bij KITA
Ronde 1: garnalenkroketjes, sushi en iberico ribs. Kijk nou wat een plaatje! Wanneer ik garnalenkroketjes op de kaart zie staan, dan moet ik ze hebben. Deze waren ook erg lekker om te dippen in de peterselie mayonaise. En deze iberico ribs hebben ons ook echt verrast. Vergeet de standaard ribs, maar wat een heerlijk combinatie aan smaken is dit. Maïsschuim, chilipopcorn en radijs: wat een top combinatie.
Maar dan hebben we het nog niet over het bordje met sushi gehad. De dragon salmon roll met natuurlijk zalm, komkommer, ebi, bieslook, sesam, spicy mayo, takuan en teriyaki. Heerlijk! Alle sushi bestel je per 4 of 8 stuks.
Dan gaan we door naar ronde 2! Ik vind het shared dining concept helemaal top, want zo kun je veel dingen proberen en lekker samen delen. Heerlijk toch z’n tafel vol met lekkere gerechten?
Geniet in dit trendy restaurant in Rotterdam
Dat je in dit trendy restaurant in Rotterdam, oké Hendrik Ido Ambacht, lekker kunt eten is nu wel duidelijk toch?
Wat zie je hierboven? Dat ga ik je haarfijn uitleggen! Van links naar rechts zie je de tempura garnalen met kimchi mayo. Daarboven zie je chicken gyoza met spicy mayo en rechts daarvan zie je de sushi lobster roll met kreeft, komkommer, tempura crunch, avocado, bieslook en sweet chili. Als laatste gerechtje op de tafel zie je rechts onderin de kita maki: een lekkere sushi rol met beef, ebi, takuan, teriyaki, truffel mayo, komkommer en bosui. We hebben elke keer gekozen voor de kleinste sushi portie, zodat we meerdere sushi’s konden proeven. De dragon salmon roll vinden wij de lekkerste!
Hier links op de foto zie je wagyu niki toru met knoflook soya. Heerlijk!
Mijn vriend en ik zijn echte vlees-liefhebbers, dus van een goed stuk vlees worden we echt happy. Daarnaast zijn we allebei ook dol op knoflook. 1 teentje knoflook bij het eten? Nee, altijd 2. Dus toen we garlic beef zagen staan wisten we het zeker: dit willen we. Een heerlijk stukje beef met wafu saus.
En dan hadden we deze ronde ook nog de black tiger gamba skewers piri piri met aioli. Drie stokjes met gamba eraan en een kleine hint van limoen als extra touch: smullen!
We sluiten af met het dessert bij restaurant KITA
Een dessert mag natuurlijk niet ontbreken: er is altijd ruimte voor een toetje! Mijn vriend is een enorme zoetekauw, dus hoe vol hij ook zit: een toetje kiest hij altijd.
Bovenin zie je het gekozen dessert van mijn vriend: het magnum dessert met amarena en ruby chocolade. Als je het zo ziet lijken het net roze magnum ijsjes, maar ze zijn nog lekkerder! Wat een prachtige presentatie in deze schaal met ijs om ze mooi op temperatuur te houden. En daarnaast smaakte ze heerlijk!
Daaronder zie je mijn gekozen dessert: de KITA bal. Je kent ze vast wel: die balletjes waar je even flink op mag tikken en dan komt er een verrassing tevoorschijn: heerlijke karamelmousse en vers fruit. Daarnaast zie je een macaron en wat ijs. Dit was echt smullen: doe mij nog zo’n KITA bal!
Het beste restaurant in Rotterdam is voor mij KITA!
Zoals ik al aangaf liggen ze in Hendrik Ido Ambacht, maar ik vind dit oprecht het beste restaurant in Rotterdam en omgeving. Zodra je binnenkomt geniet je op en top van een goede service en lekker eten en drinken. Een heerlijk avondje tafelen met z’n tweeën of een groter gezelschap: je gaat het hier zeker naar je zin hebben.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het menu eens bekijken? Ga dan naar de website van restaurant KITA en reserveer dan meteen een plekje!
psst: ga je graag uit-eten in Rotterdam en ben je benieuwd naar andere restaurants? Lees dan zeker mijn andere artikel met restaurants in Rotterdam.
Liefs, Miek
april 2, 2024 / Mieke / 0
Categories: Food
Peulvruchten recepten met HAK-IN-Pak. Makkelijk meer groenten eten! Kampeertips! Ontdek de Geheimen van Stressvrij Kamperen
Privacyoverzicht
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.