-
Dual Sim Smartphone: hoe werkt het?
Dual sim voor je smartphone: hoe werkt dat eigenlijk? Het woord zegt het eigenlijk al: het betekent letterlijk tweevoudig. Het is een telefoon met ruimte voor twee simkaarten. Aan de telefoon zie je helemaal niets qua verschil. Maar waarom zou je twee simkaarten nodig hebben? En hoe werkt dat dan? Je leest alles over de dual sim in dit artikel.
Dual sim: hoe werkt dat?
Er zijn zoveel telefoons met zoveel eigenschappen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zo heb je de Samsung A33 met maar liefst 5 camera’s, de Iphone 13 die stof- en waterdicht is en een extra kleine notch heeft of de OPPO Find X5 met gave features zoals Ultra Steady Video en Video slo-mo.
Maar niet al deze telefoons hebben een dual sim! Je weet nu dat een telefoon met dual sim ruimte heeft voor twee simkaarten. Je kunt het gebruiken, maar het hoeft niet. Als je een telefoon hebt met deze mogelijkheid, dan ben je natuurlijk niet verplicht om twee simkaarten te gebruiken. Maar het is wel handig. Zo kun je de een gebruiken voor privé en de ander voor zakelijk. Als je veel reist dan is een dual sim ook handig, omdat je de voor de tweede simkaart een lokale simkaart kunt gebruiken. Vooral in Azië is dit een populaire optie! In het weekend kun je dan de ene zakelijke kaart uitzetten bijvoorbeeld. Voorbeelden van zulke telefoons zijn de Samsung Galaxy S20 FE,
Voordelen:
– Je hebt geen twee telefoons nodig
– Alles bijhouden op één telefoon
– Minder kosten
– Niet continue wisselen van je simkaartAan de zijkant van je telefoon haal je met een pinnetje de houder van de simkaart uit je telefoon. Normaal plaats je daar dan één simkaart in, maar de houder is nu twee keer zo lang en heeft dus plek voor twee simkaarten. Je plaats de twee simkaarten erin en klaar is kees!
Beide werelden in één telefoon
Active dual sim
Hoe handig is het als je kunt internetten op de ene kaart, maar nog steeds gebeld kunt worden op de andere simkaart? Je kunt er ook voor kiezen om de ene simkaart uit te schakelen en enkel gebruik te maken van de andere kaart. We hebben het hier over active dual sim. Dat is wel wat lastiger, omdat er twee antennes ingebouwd moeten worden om hiervan gebruik te maken. Let hier dus op bij de aanschaf van je telefoon.
Standby dual sim
De standby dual sim komt het meeste voor, omdat deze werkt middels 1 antenne. Hierdoor kun je dus allebei de simkaarten niet tegelijkertijd gebruiken. Ben je niet aan het internetten, bellen of sms’en? Dan ben je wel bereikbaar op beide kaarten. Ga je dit wel doen? Dan ben je op één van de kaarten niet te bereiken. Ben je klaar met internetten of bellen? Dan wordt de andere kaart weer actief.
eSim: geen plastic simkaarten meer!
Een eSim wordt steeds populairder, want dit is een ingebouwde simkaart. Met een ingebouwde kaart heb je die plastic simkaarten niet meer nodig. Als je dit een interessante optie vindt moet je wel goed opletten of jouw provider dit heeft. Niet alle providers en telefoons hebben deze optie! Hoe werkt dat dan? Op deze eSim kun je meerdere abonnementen afsluiten en zo gebruik jij je smartphone als dual sim telefoon.
Hoe werkt dual sim bij deze fabrikanten
Elke fabrikant heeft andere instellingen, dus hierbij enkele fabrikanten om je dual sim in te stellen:
- Samsung Dual Messenger: ga naar instellingen, geavanceerde functies en daarna dual messenger
- Oppo Clone Apps: via instellingen ga je naar dual sim & mobiel netwerk
- Huawei: instellingen, mobiel netwerk, SIM management en call forwarding between SIMs
- Xiaomi Dual Apps: via instellingen ga je naar dual apps.
augustus 26, 2022 / Mieke / 0
Categories: Lifestyle
10x de beste haarolie voor gezond haar The Body Shop Vitamine C Review – ready to glow!
Privacyoverzicht
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.