-
15 handige verhuistips checklist! Miek’s Mind
Met deze 15 handige verhuistips hoef jij je geen zorgen te maken over je verhuizing. Een verhuizing kan wat stress met zich meenemen, maar don’t worry: Miek’s Mind got you’re back! Gebruik deze 15 tips en het komt allemaal in orde.
15 handige verhuistips
Check, check dubbelcheck! Heb jij een appartement of huis gekocht en ga je binnenkort verhuizen? Gefeliciteerd dan allereerst met de koop van je nieuwe stekje. Meestal wordt het er beter op! Je krijgt meer ruimte of misschien is het wel je allereerste plek waar je gaat wonen. Spannend!
Maar zo’n verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten. Er zijn heel wat zaken die jij moet regelen vooraf, tijdens en na de verhuizing. Misschien heb jij niet met alles rekening gehouden, dus dan is een lijstje met fijne tips zeker handig.
Ben je er klaar voor? Daar komen ze!
Kun jij alle tips afvinken?
1.Inpakken en nummeren: voordat je gaat verhuizen ga je natuurlijk alles netjes inpakken. Het is dan ook raadzaam om je dozen te nummeren zodat je weet: alle dozen met het cijfer 1 horen bij elkaar met bestemming woonkamer. Zorg ook voor vulmateriaal, zodat de items in de doos niet gaan schuiven. Tip: scoor bananendozen bij de supermarkt, die kun je vaak gratis meenemen als je het niet zoveel moneys hebt.
2.Heb je alles gemeten?: leuk natuurlijk die ene mega mooie nieuwe hoekbank, maar heb je wel opgemeten of die past? Je hebt hele makkelijke en gratis apps die je kunnen helpen bij de inrichten van alle kamers. Je kunt hierbij denken aan De Ikea Place app.
3.Handige apps: voor een kleurtje aan de muur wil je De Flexa Visualizer app en Palette cam downloaden. Houd je van kunst, maar ben je benieuwd hoe dat ene item er aan jouw muur uitziet? Download dan de About Art app. Voor een plattegrond van je hele huis of appartement is de Home Design 3D super fijn. Geen zin om te meten? Maak dan foto’s van de ruimte en plaats ze in De Magic Plan app.
4. Adreswijziging: geef van te voren op tijd door waar je adres naar wijzigt, zodat je niet nog elke week naar je oude woonplek moet om je post op te halen. Helemaal vervelend als je ex daar bijvoorbeeld nog woont. Geen zin om iedereen te mailen en bellen voor je wijziging? Post NL heeft een makkelijke verhuisservice.
5.Vrije dagen of een vergoeding: controleer even bij je werkgever of er sprake is van een verhuiskostenvergoeding of dat je één of meerdere vrije dagen krijgt om te verhuizen. Scheelt weer vrije dagen opnemen!
Kun je deze 5 al afvinken?
6.Verhuisbedrijf of zelf aan de slag: krijg jij al je spullen zelf verhuisd met wat hulp van familie en/of vrienden? Of heb je echt een verhuisbedrijf nodig? Ga niet meteen met het eerste beste bedrijf in zee die je op Google vindt, maar vraag een aantal offertes op.
7.Verzekeringen regelen: heb je gedacht aan de verzekeringen die je hebt op je oude adres? Misschien zijn sommige verzekeringen niet meer nodig, of heb je zelfs extra verzekeringen nodig. Heb je al gekeken naar de inboedelverzekering, rechtsbijstand, aansprakelijkheid, overlijdensrisicoverzekering en woonhuisverzekering?
8.Belasting, vergunning en vergoeding: hoe staat het met de gemeentelijke belastingen? Had je hiervoor een vooruitbetaling? En heb je eraan gedacht om de maandelijkse belastingteruggaaf aan te passen? Had je een parkeervergunning geregeld bij de gemeente voor je auto toevallig? Huurde je een garagebox bij je huis? Verander op je werk ook je adres, want dat heeft invloed op je reiskostenvergoeding.
9.Meubels kopen: als je dan alles gemeten hebt en je weet wat je wilt, dan is het belangrijk om het zo snel mogelijk te bestellen. Vaak kan het maanden duren voor er een bepaald meubel geleverd wordt, zo ook bijvoorbeeld met de keuken. Het is belangrijk om de levertijden te weten van alles wat je eventueel nog moet kopen. Dan kun je daar ook een lijstje van maken wanneer wat besteld moet worden.
10.Aannemer, schilder en stukadoor: dit geldt natuurlijk alleen maar als je te maken hebt met een koophuis, maar heb je al gekozen voor een aannemer, schilder en/of stukadoor? Deze mensen hebben het ook altijd ontiegelijk druk en zitten voor maanden volgeboekt. Ook hierbij geldt: offertes aanvragen bij verschillende personen/bedrijven. Vraag eens in je omgeving of iemand een aanrader heeft!
Heb je deze 10 handige verhuistips van je checklist kunnen afvinken?
11.Kennis maken met de buurtjes: beter een goede buur dan een verre vriend! Don’t be a stranger en laat je gezicht even zien. Misschien leuk om eens een BBQ te organiseren om wat mensen te leren kennen. Handig ook dat de buren een pakketje van je aan kunnen nemen als je niet thuis bent en dat dat dan niet je eerste kennismaking is.
12.Koelkast en vriezer: gaan je koelkast en vriezer ook mee naar de nieuwe locatie? Zorg er dan voor dat je ze al minimaal 24 uur uit hebt staan. Goed moment om ze allebei even helemaal te poetsen van binnen en van buiten. Als je ze op je nieuwe locatie neerzet raden ze je ook altijd aan om het minimaal 1 dag te laten staan voordat je het aansluit.
13.Wat kan er weg: een verhuizing is meteen een goede reden om spullen die je niet meer gebruikt weg te gooien, doneren of aan een ander te geven. Misschien passen er bepaalde meubels niet meer op je nieuwe locatie? Zet ze dan bijvoorbeeld op Marktplaats of Facebook marketplace. Zo heb ik mijn tv-meubel voor 20 euro overgekocht via Marktplaats. Gratis ophalen doet het ook goed, anders kost het je weer geld om naar de stort te brengen. En als je wat verkoopt, dan kun je dat geld weer steken in de aankoop van nieuwe spullen.
If you can’t stop thinking about it…. buy it!
14.Check op verborgen gebreken: bij een koophuis moet je alles goed checken op verborgen gebreken. Misschien heb je tijdens de overdracht in al je enthousiasme wat zaken over het hoofd gezien. Misschien zijn er echt wat zaken die aangepakt moeten worden, omdat je anders niet je woning ‘normaal’ kunt gebruiken. Dan moet de verkoper de schade vergoeden als hij of zij wist van een bepaald gebrek.
15.Meterkast en cv-ketel: check de meterkast en de ketel. Meterkast: De groepenkast én het netwerk van kabels en leidingen is voor jouw rekening wanneer je hier wat wilt wijzigen. Cv-ketel: soms is de cv-ketel al heel wat jaren oud en aan vervanging toe. Dat zijn van die extra kosten waar je niet op zit te wachten. Maar waar je bijvoorbeeld helemaal niet op zit te wachten is een koolmonoxidevergiftiging. Je bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van gasinstallaties en elektra-installaties in je woning. Misschien was er al een contract voor onderhoud in de woning? Even checken!
Check, check, dubbelcheck! 15 handige verhuistips
Met deze 15 handige verhuistips zorg jij er in ieder geval voor dat je goed voorbereidt bent! Ze zeggen niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. Pak daarom deze checklist erbij en afvinken maar! Daarna is het tijd om de proosten op je nieuwe stekje!
Ten slotte: hé, bedenk jezelf even: je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Misschien verhuis je met je vriend, vriendinnen of ouders? Of heb je goede vrienden die je kunnen helpen? Met andere woorden: het is niet erg om om hulp te vragen. Je staat verbaast over hoeveel mensen je willen helpen! Bovenal is het een mooie gelegenheid om weer een flesje te poppen: een verhuizing moet gevierd worden.
Wat is jouw ultieme verhuistip?
Liefs, Miek
juni 1, 2021 / Mieke / 0
Categories: Lifestyle
NIVEA Naturally Good Review – Miek’s Mind Een kleine badkamer inrichten – Miek’s Mind
Privacyoverzicht
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.